Citytrip Londen

Travel / Citytrip / Portrait

In mei waren we voor een lang weekend in Londen! Een verlaat (maar fantastisch) verjaardagscadeau van vriendlief. Met als hoofddoel wat mij betrof: naar de Harry Potter Studio Tour. Ik kon niet wachten, als ware Harry Potter Nerd, om daar eindelijk naar toe te gaan. Daarnaast hebben we natuurlijk de toerist uitgehangen in Londen en ik heb daar maar wat fijn plaatjes kunnen maken met de Canon 5D Mark IV. Ik blijf kijken en uitproberen, ook op reis.


Als Potterhead kun je hier je geluk niet op.

Als fan van het eerste uur had ik de Warner Bros Studio Tour al heel lang op mijn verlanglijstje staan. Maar, ook als niet fan is dit een aanrader. Het is super uniek hoe hier een decennium lang niets aan het toeval is overgelaten. Elk schilderij (fun fact: dit zijn de medewerkers van de Harry Potter productie) is handgemaakt, Gringotts is levensgroot nagebouwd, alles wat maar ook op steen of marmer lijkt is eigenlijk hout. Je beseft je daar pas hoe groot deze productie wel niet is geweest.
Het mooie is, dat ook al hebben we niet getreuzeld, ik echt wel van elk kopje en elke kamer minstens één foto heb gemaakt, je bent hier minimaal 4 uur bezig om tot het einde van de tour te komen. En dan heb je stevig door gewandeld. Maar, wat was het de moeite waard!

Food!

Eten kun je heel goed in Londen (verrassing)! We zijn onder andere bij de Coppa Club, op een steenworp afstand van de Tower Bridge, terecht gekomen. Op het menu staan hele lekkere kleine gerechtjes om samen te delen, of niet. Flesje witte wijn er bij en het feest is compleet. Als je écht niet van delen houdt, geen zorgen, er staan ook nog klassiekers op het menu (zoals de -vegan- burger).

Maar met kop en schouders steekt er wat mij betreft qua eten maar één hotspot echt uit in Londen: de Borough Market. Dit ligt weer aan de andere kant van de Thames, in Southwark. Je neus raakt compleet in de war van alle lekkere geuren, maar, als je dan een keuze hebt gemaakt, heb je ook wat. Wij kozen voor een heel lekker Ethiopisch gerechtje, wat ik amper kan omschrijven, maar proeven kun je het zeker. Kortom: aanrader!